Vechtscheiding

Een vechtscheiding is een scheiding met erge ruzie. Je ouders schelden elkaar uit, gooien met spullen of slaan elkaar zelfs. En jij zit er middenin.

Het komt niet door jou

Als jouw ouders gaan scheiden, komt dat niet door jou. Ze hebben problemen met elkaar. Ouders denken dat hun kinderen het niet door hebben. Soms hebben ze het zo druk met ruzie maken, dat ze daar niet eens over nadenken.

Kiezen tussen je ouders hoeft niet!

Er zijn ook ouders die gemene dingen zeggen over de andere ouder. Die ouder wil soms dat je één ouder dat kiest. Je hoeft niet te kiezen. Dat kan ook meestal niet. Vaak houd je nog evenveel van allebei.

Kiezen tussen je ouders mag soms wel!

Soms wil je misschien wel kiezen: dat kan vaak geregeld worden.

In elke klas zitten ze.

Wist je dat elk jaar 34.000 kinderen in Nederland meemaken dat hun ouders gaan scheiden? Bij 6000 kinderen maken de ouders daarbij veel ruzie. In elke klas zitten kinderen die dit meemaken.

Villa Penido

Als jouw ouders gaan scheiden, ben je waarschijnlijk verdrietig, boos of wanhopig. Op de site van Villa Penido kun je in contact komen met kinderen die dit meegemaakt hebben. Je kunt ze vragen stellen of gewoon je hart uitstorten. Zij weten wat je doormaakt!

Hulp:

Op deze site vind je een speciale pagina met informatie, telefoonnummers en chats waar je hulp kunt vinden. Ook villa Penido vind je daar. Kijk op de pagina ‘Waar vind je hulp.’

Bekijk deze Klokhuis aflevering over scheiden.

Menu